EK Grip ’n Dip
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Voor de Franse olijventapenade:
Voor de Oostenrijkse kruidenaufstrich:
Voor de Hollandse bier-cocktailsaus:
Bereiding:
Olijventapenade
- Maal in de hakmolen de olijven met de knoflook, de kappertjes en de tomaten fijn.
- Voeg de olijfolie en de oregano toe en maal tot een smeuïge tapenade. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tapenade in een schaaltje.
Oostenrijkse kruidenaufstrich
- Doe de kwark met de mayonaise in een schaaltje. Pers of rasp de knoflook erboven.
- Voeg de kruiden toe. Breng de dip op smaak met zout en peper, en schep in een schaaltje.
Hollandse bier-cocktailsaus
- Meng de mayonaise met de crème fraîche en de tomatenpuree.
- Schenk het bier erbij en roer glad. Breng de cocktailsaus op smaak met tabasco en schep in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
- Tip: Voeg voor een zilte smaak 1-2 ansjovisfilets (blikje) toe aan de olijventapenade.